Demonstraties

Wij geven geen valkerijdemonstraties of workshops en met reden,

Valkerij brengt, mits op een goede manier bedreven, alle aspecten van duurzaam natuurgebruik samen. Je wordt deelnemer aan de natuur in plaats van toeschouwer en de jacht is hierbij een onmisbaar element. Een valk of havik moet jagen en zijn jachtkunst komt pas bij dagelijkse training goed tot zijn recht. Jacht maakt ook het verschil tussen valkerij en vogeltjehouderij, waarbij je het edele dier tekort doet als showobject. Valk, Havik of Arend komen pas als jager echt tot hun recht.

Geen kermis

Valkerij is een tijdrovende bezigheid en een manier van leven. Die dagelijkse toewijding blijkt vaak niets voor de huidige verstedelijkte mens, die in een bevlieging door deze prachtige dieren zou kunnen worden aangestoken.

Daarom willen wij onze jachtvalken/haviken niet gebruiken voor demonstraties, workshops of ander soort kermisachtige activiteiten. Dit alles heeft niets met valkerij te maken. Ook kunt u bij ons geen cursus volgen.

Valkerij is vogelen

Het is terecht dat de vogelaarswereld zich zorgen maakt over deze shows en workshops. Het kan aanzetten aan tot ondeskundige vogelhouderij. Overigens, echte valkeniers zijn eigenlijk ook vogelaars, die genieten van de vrije vlucht van een dier dat zelf altijd wild zal blijven.

Toch kunnen serieus geïnteresseerden na afspraak op bezoek komen, en de oorspronkelijke valkerij mee maken. Voor bezoek (kosteloos) verwijzen we u naar www.verrekijkershop.nl om alvast een kijker te kopen, een vogelgids www.natuurenboek.nl aan te schaffen en een paar goede laarzen te kopen.

Meer weten? Neem contact op!

M: 06 10 865 033

E: info@valkeniersbedrijf.nl

Naar Contact